OIKEAN AKUN VALINTA

Oikean akun valitseminen on ratkaisevaa auton ja sen asianmukaisen käytön kannalta. Akkua valittaessa on kiinnitettävä huomiota sen ominaisuuksiin ja autonvalmistajan ohjeisiin omistajan käsikirjassa. Akku vastaa siitä, että tehoa syötetään auton tärkeimpiin osiin ja siksi akkua valittaessa on huomioitava autoon asennettujen lisäsähkölaitteiden lukumäärä (esim. lämmitettävät istuimet, audiojärjestelmä, DVD-soitin jne.).

Akun valinnalla voidaan vaikuttaa akun käyttöikään. Ennen uuden akun ostamista kannattaa tarkastaa auton vaihtovirtalaturin kunto: sopimaton latausjännite voi johtaa akun vajaaseen lataukseen tai ylilataukseen. Kunnossa olevan laturin latausjännitteen pitäisi olla 14,0–14,4 V, kun sähköenergiaa kuluttavat laitteet on kytketty päälle. Mikäli akun kapasiteetti on riittämätön, akku saattaa purkautua nopeasti ja autoa ei saada käynnistettyä.

Kaikella tällä voi olla negatiivinen vaikutus akun käyttöikään. Onnistuneeseen akun valintaan löytyy apua Jenoxin akkuselaimesta. Voit myös esittää kysymyksiä asiantuntijoillemme erityisen yhteysmoduulin välityksellä.